Van backpacker naar vanpacker


Na een geweldige surf vanochtend, eindelijk cleane golven, tijd voor een (korte) update. (de lange versie heb je misschien al op Hana’s blog gelezen). Hana en ik zijn zoals voorspeld blijven hangen in Torquay. Voorlopig onze nieuwe thuisbasis. We overnachten legaal bij een backpackers hostel en zijn nu officiële ‘Vanpackers’. Er zijn meer langdurige Vanpackers om ons heen. We delen de keuken, en badkamers, maar slapen in ons eigen bed in ons busje.

greatoceanroad

De Great Ocean Road is naast de deur, dus we besluiten de verplichte highlights te bekijken. Ik rij, in Australië rijden ze aan de linkerkant van de weg, we leven nog! Het is bepakt met toeristenbussen. Bij lichte paniek grijp ik uit automatisme rechts naar de koppeling, die hier links zit, en als ik richting aan wil geven gaan de ruitenwissers aan. Dat onze linker binnenspiegel met de wind naar binnen klapt werkt ook niet echt mee. Helaas tot op heden geen juist gereedschap gevonden om dat te repareren dus voor elke bocht moet de bijrijder meekijken of de spiegel op de juiste instelling vasthouden.

Grotto

Grotto

We stoppen eerst bij de Grotto. Het is zoals verwacht prachtig. Maar de pitoreske foto’s op internet zijn misleidend, hierin zie je namelijk niet de busladingen Japanners die er uitgestort worden. Dus als Hana en ik de trap aflopen en bij de Grotto tien minuten moeten wachten tot een familie schaamteloos van elk individu een foto heeft genomen, en dan van elk individu met een familielid, en alle groepsfoto’s in elke formatie, hebben we het wel gezien. Mijn geduld gaat verloren bij het maken van deze foto. Onder luid gezucht werp ik me voor de Grotto om me ook even toerist te voelen.

Onze volgende stop is de meest bekende look-out: The 12 Apostels. De route naar een plekje om de rotsen te bekijken duurt drie keer zo lang als nodig omdat er om de meter een foto van iemand met de apostels genomen wordt. Het is een foto-file. Kortom: prachtig om te zien, maar met alle toeristen op de achtergrond een wandeling vol ergernissen, die de schoonheid wegnemen van de mooie omgeving.

The 12 Apostels

The 12 Apostels

Share This:

Related Post

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *