Sydney 3


Na twee dagen vliegtuigen, snurkende, knikkebollende mensen, voorverpakt eten, een hoop Taiwanezen en een highspeed bezoekje aan Taipei was ik eindelijk in Sydney.

Ik kon maar niet beseffen dat ik er echt was. Alleen door de straten van Sydney lopen was al zo tof. Het is een drukke stad en daarbij was er ook veel politie op straat vanwege de anti terreur operaties. Geen fijn idee dat de dreiging er überhaupt was, maar er waren voordat ik er was al wat arrestaties gedaan, dus ik geloof dat de echte dreiging al wat weg was.

In een parkje kwam ik hele vreemde vogels tegen met lange snavels. Voor Australiërs zullen het wel gewoon een soort eenden zijn, maar ik keek m’n ogen uit.

DSC_2923bklein

Zondag heb ik natuurlijk the Opera house en the Harbour Bridge bezocht. Maf om iets wat ik van plaatjes ken in het echt te zien. Er was een museum met Contemporary art, daar ben ik ook even naar binnen gegaan. Blijkbaar zijn de meeste musea hier gratis, je kan geld doneren in boxen die overal staan.

Sydney Opera House

Harbour Bridge

Na deze hoogtepunten ben ik door een park teruggelopen waar ik opnieuw een apart verschijnsel tegenkom. Een boom waarvan de wortels boven de grond groeien. Blijkbaar was dit gebied vroeger moerasachtig. Precies over dit verschijnsel wordt door een paar oude mannen een heftige discussie gevoerd. Ze hebben een spreektafel en de rest zit er met camping stoelen omheen.  Ik geloof dat ze vooral bediscussieerden wat beter was voor de natuur: water of de mineralen uit de natuur zelf o.id.? Hoe dan ook, het was hilarisch om deze mannen zo vol overgave te horen discussiëren.

DSC_2942bklein

Nu ik dit schrijf zit ik in de bus richting Byron Bay. Geen idee wat de bedoeling is. Ik was volledig verdwaald. Ik moest onmenselijk vroeg (6:40 uur) bij busbay 8 tot en met 10 zijn. Maar op de plek waar ik was was alleen 7 en 9. Na veel zoeken en vragen vond ik eindelijk de Mojo bus die natuurlijk niet op de afgesproken plek stond. Australian style. Ik denk dat ik de memo niet heb gehad omdat ik niet in het hostel sliep. Ik excuseerde me dat ik 15 minuten te laat was en kreeg een free round of applaus van iedereen die wel op tijd was. We zijn met best een grote groep, dat had ik niet verwacht. Later ontdek ik dat er ook veel van deze mensen voor een week hier zijn. We vertrekken dus direct naar het kamp. Ik dacht dat we nog een tour van 5 dagen gingen doen. Maar blijkbaar ben ik gewoon vijf dagen vrij voordat de cursus begint. Ook wel lekker.

We rijden door een onwijs mooie omgeving. Sydney was al geweldig, maar ik heb nu pas het gevoel dat ik in Australië ben. De natuur, de verkeersborden, het weer. We maken een stop waar ik een ranzig broodje haal. Ontzettend duizelig en misselijk ga ik de bus weer in. De jetlag begint me nu toch parten te spelen. In de bus probeer ik nog kangoeroes te spotten maar na een tijdje val ik uitgeput in slaap. Hoe graag ik ook om me heen wil kijken.

 

Share This:


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

3 Gedachten over “Sydney

 • Jacq

  Poging 2! Had net heel verhaal zitte typen over banyan trees met luchtwortels enz., doet ie het niet.
  Mooi verhaal weer. Small girl in big city, ik voelde bijna de paniek van het niet kunnen vinden van de bus!
  En die vogels, zo grappig. Jij vol verbazing over dieren die wij alleen in de dierentuin zien en daar gewoon aussiekippen zijn 🙂

 • Erik

  Hoi Anne, leuke verhalen
  verhalen. Dat smaakt naar meer. Zo krijgen we goed mee hoe het met je gaat. Ben benieuwd naar je volgende blog. Dan lezen we vast meer over Byron Bay. xxx