Op avontuur in Tenerife, afl. 1


In mijn vorige blogpost kon je in mijn licht sarcastische toon lezen over mijn idee van het toerisme op het eiland Tenerife. Sinds ik hier woon heb ik natuurlijk ook heel veel mooie plekken gezien en daar wil ik absoluut niet aan voorbij gaan. Mijn computer staat vol met foto’s. Aangezien ik hier de ruimte heb zal ik in een serie mijn foto’s en verhalen delen. Ben je weer op de hoogte:)

Wat te doen als je klaar bent met zon, zee, strand en goedkoop bier? Aflevering 1.

Abandonned leper village / ghost town

Bezoek absoluut de abandonned leper village, een volledig verlaten en vervallen dorp. Dikke tip van Liske, en die zijn goud waard. Oorspronkelijk opgericht in 1942 om iedereen met lepra af te zonderen en besmettingsgevaar te voorkomen. Het dorp is nooit afgemaakt en heeft dan ook nooit lepra patiënten gezien. Maar je kunt wel zien hoe de inrichting zou zijn geweest, er is een kerk, een ziekenhuis en afzonderlijke woningen. In de jaren 60 is het in gebruik genomen voor militaire doeleinden. Daarvan zijn nog steeds sporen te vinden, zoals de kogelgaten in de muren.

Je zou willen dat je een 4wheel drive hebt, want het is een rocky road to get there, maar een beetje behendig chauffeur kan zich een weg langs uitstekende rotsen banen. Wij wilden vooral niet onze auto laten staan in the middle of nowhere, het blijft een ghosttown.

Wat ik bijzonder vind is dat deze plek geen toeristische trekplijster is zoals dat het in Berlijn zou zijn. Wij zijn enkel met ons vijven in dit dorp, waar we ongestoord overal in en uit kunnen lopen. Oli verwacht om elke hoek een geest tegen te komen, ik ben vooral bang om in enge drugsnaalden te stappen, maar die zie ik gelukkig nergens.

Gezien de hoeveelheid foto’s lijkt het wel alsof ik dit dorp alleen door mijn cameralens heb bekeken, de keuze was moeilijk, maar hier volgt dan toch een selectie.

dsc_7453b

Langs de prachtige kustlijn naar het dorp toe, komen we ook enkele vuurtorens tegen

dsc_7462b

dsc_7493b

de kerk met indrukwekkend groot kruis

dsc_7503b  dsc_7545b

dsc_7502b

dsc_7533b

dsc_7534b

rocky road

rocky road

 

 

 

Share This:

Related Post

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *