Een weekje winterzon in Tenerife


Het is inmiddels een jaar geleden dat Oli zijn thuis achterliet voor Frankrijk zonder te weten daarna bij mij in Amsterdam terecht te komen. Een trip naar Tenerife kon dus niet langer uitblijven. 5 Maart bezoek ik met hem, Liske en Charlie de winterzon op dit warme eiland. De vlucht duurt zo’n 4.5 uur, waarbij we ook een uur winnen door tijdsverschil. Bij aankomst kan gelijk de jas uit, heerlijk! We hebben het geluk in het huis van Oli zijn ouders te mogen verblijven wat ons natuurlijk geld bespaart. Maar het zal blijken dat deze hele week vriendelijk voor onze portemonnee zal zijn, want mensen kennen helpt daarbij.

uitzicht

Die avond vieren we Oli’s verjaardag op het dakterras (wat een uitzicht) en verkennen het uitgaansleven van Tenerife. Dit gebeurt allemaal op twee uur slaap (want de avond voor vertrek waren we nogal in vakantiestemming). Het wordt een lange, maar super gezellige nacht. De volgende dag worden we dan ook allemaal wat brak wakker. Maar wat maakt het uit, de zon schijnt, alles is ok! We doen niet zoveel bijzonders die dag behalve heel lekker lunchen en zwemmen bij Playa de las americas.

De rest van de week zorgen we ervoor dat we wel wat te doen hebben en ondernemen we een aantal leuke activiteiten.

Stand-up paddle

We lenen twee stand up- paddle boards en gaan in duo’s het water op. Dit is voor mij de eerste keer sinds mijn knie ongeluk dat ik weer op een plank sta. Het is jammer dat ik nog niet mag surfen, maar suppen maakt veel goed. Ik kan iedereen aanraden het water op te gaan, of het nu een surf-, body- of stand-up paddle board is. Let wel op de aanwijzingen van de surfscholen. De zee is er best gevaarlijk, met rotsen en stroming en als beginner is het niet de gemakkelijkste plek om te oefenen. Het stand-up paddelen doen we op vlak water. Hier zijn geen golven door de golfbrekers.

suppen

Een bezoekje aan het noorden

We gaan ook een dagje naar het noorden van het eiland, ook een aanrader! Het is ongeveer een uur rijden door een prachtig landschap. We hebben voor tien euro per dag een auto, via via. Dat het ding onderweg naar het noorden eindeloos stop blijft aangeven is onwenselijk, maar gezien de staat van de auto niet gek. Oli rijdt redelijk onbezorgd door, wij (Charlie, Lis en ik) hopen dat we niet langs de weg stil komen te staan, maar weten ook dat we niet echt mogen klagen. De weg naar het noorden gaat door de bergen waarin wolken blijven hangen. Het is een stuk groener dan we gewend zijn van beneden. Ik heb het idee dat ik nu voor het eerst natuur zie. Het is ook een stuk kouder bovenin de bergen. We rijden door prachtige dorpjes en nu zie ik eindelijk wat authenticiteit op dit eiland, in tegenstelling tot de massa 4-sterren hotels aan het strand. In een van die dorpjes hebben we zelfs het geluk een herder met al zijn geitjes en hond te zien. Dit beeld past totaal niet bij het toeristische zuiden. We gaan naar een strand waar Oli met zijn zusje voor zijn eerste surfsessie sinds 6 maanden gaat. Charlie, Liske en ik vinden het ondanks de bewolking helemaal niet erg om lekker op het strand te liggen.

noorden

DSC_6470

DSC_6482

DSC_6484

Dolfijnen en walvissen spotten

Later die week regelt Oli dat we voor 25 euro p.p. een middag mee mogen op een zeilboot om walvissen en dolfijnen te spotten. Voorbereid met een fles wijn en water stappen wij de boot op. De kapitein (noem je dat zo) vertelt wat er die middag gaat gebeuren: de kans dat we walvissen zien is 99%, dolfijnen 50%. Of we gaan zwemmen hangt af van hoe lang het duurt om de walvissen en dolfijnen te vinden. En oja, bier en wijn is er volop aan boord, dus we hoeven het maar te vragen.

Het geluk is aan onze zijde want we vinden vrij snel walvissen. Ik heb walvissen nog nooit van zo dichtbij gezien, dus kijk m’n ogen uit. Het zijn er een hele hoop! In de zoektocht helpen alle tourboten elkaar d.m.v. communicatie met een radio systeem. Als een boot de dieren spot dan wordt iedereen ingelicht en krijgt iedereen de kans op een blik. Op die manier vinden wij uiteindelijk ook dolfijnen! Onze kapitein vraagt aan zijn concurrent of hij even wil wachten met het benaderen van de dolfijnen zodat wij ook een kans krijgen om ze te zien. Ik ben onder de indruk van het systeem:) Omdat we alles gezien hebben krijgen we zelfs nog de tijd om te zwemmen. Hoewel ik koud ben (dikke tip: neem je vest mee het dek op) wil ik de kans niet voorbij laten gaan. Ik duik van de boot af en haal daar meteen het meeste plezier uit, want opnieuw kom ik erachter dat ik eigenlijk best wel een schijterd ben in het water. Sorry, maar er zit een oneindige diepte onder je, dat is toch eng.

IMG_6449

Sporten, ja…

Ik besluit tussen alle activiteiten door ook nog naar de sportschool te gaan zodat ik niet een hele week training oversla. Misschien niet het eerste waar je op je vakantie aan wil denken. Maar mocht je sportfanaat zijn, dan is Tenerife zo’n vervelende plek nog niet om naar de sportschool te gaan. Waar je in Amsterdam uitzicht op de snelweg hebt, heb je hier uitzicht op het strand en palmbomen.

Zon en stappen

De laatste vier dagen begint de zon dan toch echt lekker te schijnen en liggen we vooral heerlijk op het strand. We weten zelfs nog onze wens op een zwembad met parasol, ligbed en cocktail in de hand waar te maken, want we kennen de badmeester. In de avonden gaan we vooral veel te veel uit en te laat naar bed. We poolen, we bezoeken de uitgaansstrip waar je overal naar binnengelokt wordt met twee drankjes en twee shotjes voor slechts 5 euro. Ook bezoeken we een bar waar je drie uur lang onbeperkt bier drinkt voor 5 euro, inclusief bierpong en live band. Geen slechte deals natuurlijk. De klapper is een prachtige club met hier dan wel onbetaalbare cocktails, maar het hiphopfeest daar is stampvol.

IMG_6685  IMG_6421

Ik heb een ontzettend leuke week gehad met veel zon en veel dingen om te doen. Wat me tegenviel was het enorme toerisme. Helaas krijg je bij zo’n redelijk goedkope zon bestemming ook te maken met de typisch vervelende toeristen, die luidruchtige die net iets te lang in de zon hebben gelegen en iets teveel genieten van de goedkope drank. Probeer die een beetje te ontwijken door de bergen in te gaan, een rustig strandje op te zoeken of een leuke wateractiviteit te ondernemen en dan heb je een heerlijke week de winterkou van Nederland ontvlucht.

Share This:

Related Post

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *