een maand later


rafting

Ik ben hier inmiddels bijna een maand dus zal weer even een update doen. Ik heb de zogenaamde surfer ribs wat ontzettend kut is. Dit is de zesde dag van pijnlijke ribben. Blijkbaar heb ik op m’n nieuwe board over m’n linker ribben gerold om te compenseren wat ik rechts aan peddelkracht heb en links mis. De combinatie van overstrekken en over je ribben rollen veroorzaakt de surfer ribs. Het voelt alsof ze gekneusd zijn, inademen doet zeer, lachen doet zeer, hoesten of niesen is hels en je kunt je voorstellen dat er in surfen geen lol is. Ik heb toch het advies opgevolgd van de mannelijke instructors hier: MAN UP! Het peddelen gaat nu gepaard met enorm veel gezucht en gekreun dus blijf ik uit de buurt van de rest van de groep. Afgelopen weekend heb ik ook geprobeerd om twee dagen rust  te houden en ik heb besloten om mezelf te trakteren op pijnstiller cocktails zodat de pijn wat draaglijker wordt.

Vanochtend had ik ondanks de pijn toch een goede surfsessie. Ik zit inmiddels in de blue group, dat is een stapje verder dan waar ik eerst in zat. Hier krijg je veel persoonlijke aandacht. Mijn style is goed, dat was een tof compliment om te krijgen. Nu moet ik alleen wat meer op m’n achterste voet leunen om goed te draaien. Oke, dit verhaal is misschien te technisch en saai.

Boven heb ik een foto ingevoegd van raften. We deden dit tijdens een fitness sessie. Super grappig, ik zal het in de film verwerken. De eerste keer dat een golf ons raakte sprong ik uit angst uit de boot;)

UntitledIMGP5330IMGP5324

Inmiddels heb ik 4 lessen geassisteerd. In totaal moet je er 20. Na 5 lessen mag je ook mensen taxi-en, dat betekent dat je ze soort van begeleid in de golf door zelf het board vast te houden. De eerste foto is tijdens een expression session. De coaches geven dan niet echt les, behalve als mensen erom vragen. Dus Julie en ik besloten onszelf te vermaken (vaak surf je als coach zelf in deze sessies). Na een aantal pogingen lukte het ons om tegelijk om een board te staan.

Binnenkort ga ik proberen de eerste les te geven, dan leg je uit hoe surfen werkt, hoe golven ontstaan en wat de veiligheidsregels zijn. Maar daar moet ik eerst wat moed voor verzamelen.

rockpool

Ik heb trouwens een hele leuke verjaardag gehad. De film die Liske gemaakt heeft met hulp van iedereen, is zo geweldig! Ik moest huilen en lachen toen ik het zag. En ik had enorm veel heimwee die dag, dus goed gedaan mensen;) Ik moest die dag werken, maar heb het lekker rustig aan gedaan. Ik stond ingepland om te filmen (we maken een academy movie) en heb vooral dingen gedaan die ik leuk vond. Zo zijn we naar de Rock Pool gegaan. Een soort zwembad tussen de rotsen waar je met laagtij in kunt zwemmen. Prachtig. Helaas is het filmpje niet zo goed gelukt dus dat doe ik nog wel een keer over. Heb er wel een printscreen van gemaakt zodat je een beetje ziet wat er gebeurt.

Ik hoor dat jullie in Nederland een heerlijke nazomer hebben, geniet ervan!

Share This:

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *