De eerste week 5


DSC_2969klein

In de bus heb ik twee Nederlanders ontmoet die ook in de acadamy zitten. Als je bij de acadamy zit krijg je een, twee of drie maanden surfles waarbij je bij de drie maanden ook als instructeur wordt opgeleid. Leuk om mensen te ontmoeten die hier wat langer zijn. Bij aankomst werd ik van ze gescheiden omdat ik ‘the new cadet’ ben. Ik ga naast de cursus ook in het kamp werken. De acadamy mensen zitten bij elkaar in een huis en ik slaap bij de andere mensen die hier ook werken. Het voelde een beetje alsof ik tussen twee groepen in zat. De mensen die hier werken vormen een hechte groep, de mensen die in het academy huis zitten ook.

DSC_2962klein

DSC_2963klein

Mijn slaapplek is helaas een stapelbed, waarvan uiteraard alleen het bovenste bed vrij was. Nadeel: bij een keer draaien kraakt het hele bed, voordeel: als degene onder je snurkt kun je hem wakker wiebelen. Ik had wel echt even een dag nodig om hier allemaal aan te wennen, ik liep soms wat verloren rond. Maar nu ik wat mensen heb leren kennen en een beetje weet hoe het hier werkt, vermaak ik me uitstekend.

 

De eerste vijf dagen werk ik nog niet. Ik heb twee keer per dag surfles en vanaf volgende week surf ik met de mensen van de academy en de andere collega’s. Langzaamaan begin ik mijn collega’s wel te leren kennen. Ze vragen of ik de nieuwe ben, en de Nederlander met die onmogelijke Nederlandse achternaam. En omdat iedereen me Onne noemt zeg ik maar dat Anna ook goed is.

IMG_3166

In het begin was alles nog nieuw. Maandag skypte ik met thuis, toen er plots een papegaai voorbij vloog. Mijn eerste gedachte was dat het een ontsnapt huisdier was, maar die beesten leven hier natuurlijk gewoon vrij. Bij het ontbijt besloot een ander tropisch uitziende vogel voor mijn toast te gaan (zie foto). Het was een heuse aanval. Verder heb ik de eerste grote spin gezien. Bij het kampvuur sprintte een zandkleurige spin ter grootte van een pingpongbal onder de banken door. Dat leverde een hoop gegil op. Daarna durfde ik niet meer met mijn voeten op de grond en had ik overal jeuk. Op diezelfde plek liep ook een leguaan voorbij. In het water zijn regelmatig dolfijnen te spotten en een keer toen ik op m’n board zat zwommen er drie roggen voorbij. Het begint langzaamaan te wennen om in een dierentuin te wonen.

DSC_2958klein

Gister heb ik een gesprek gehad met mijn baas. Hij ziet het zitten en heeft me in het fototeam geplaatst! Dat wilde ik super graag dus daar ben ik heel blij mee. De bedoeling is dat ik foto’s maak van de lessen. Deze foto’s worden per pakketje aan de gasten verkocht. De foto’s worden elke dag na de lunch en na het avondeten laten zien in een slideshow en dat is altijd lachen. Ik heb wel zin om daarmee te starten. Daarnaast vertelde mijn baas me dat we in de zomer met de collega’s ook op stap gaan, dagjes weg. Dat zou wel fijn zijn, want hier in de buurt is niets. Je moet alles met de auto doen. Ik moest nog wel even een document tekenen: ik mag onder andere niet naakt rondlopen, geen drankspelletjes doen, geen drugs gebruiken of skinny dippen. De drankspelletjes mag je voornamelijk niet doen om al het andere onzedelijke gedrag te voorkomen.

Kampvuur

Nog een update over het weer zodat jullie je minder slecht voelen: Het is hier kouder dan ik had gehoopt. ’s Avonds heb ik veel lagen aan en het is nog maar een keer bikiniweer geweest. ’s Nachts lig ik te rillen in m’n bed dus slaap ik nu met een vest. Bovendien regent en onweert het vandaag. Die regen duurt gelukkig niet zo eindeloos als in Nederland. Maar het zal niet lang duren voordat het hier zomerweer wordt en dan is het waarschijnlijk snikheet. Wel heel vreemd is hoe snel je hier bruin wordt. Die ene zonnige middag had ik een bikinitopje aan en een shortje. Mijn buik had na tien minuten al een rand van mijn shortje. Bizar!

DSC_2954klein

Ik sla vandaag even de middagles over omdat mijn lichaam het niet meer aan kan. Alles zit vast door een slecht bed met nog slechter kussen, en mijn spieren hebben overuren gemaakt. Bovendien zijn de condities in de middag niet zo goed als ze in de ochtend zijn (clean). Als een echte verwende surfer ga ik er liever niet in als het alleen maar schuimhappen wordt. Dat geeft me in ieder geval even tijd om dit blog bij te werken.

 

Al met al denk ik dat ik me hier de komende drie maanden wel thuis ga voelen. Zeker als je ziet wat er bij het ontbijt staat. De grootste pot pindakaas die ik ooit heb gezien, met nootjes!

Share This:


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

5 Gedachten over “De eerste week