de eerste cursus- en werkweek 1


Ik ben inmiddels volop aan het werk. Heb m’n sleutel tot de photoshack en ben dagelijks op het strand om foto’s te maken. Naast fotograaf ben ik deel van the froth team. Dat houdt in dat ik de gasten moet enthousiasmeren. Eigenlijk moeten ze vooral foto’s kopen. Dat contact met de gasten is leuk. Nu ben ik dus ook eindelijk onderdeel van het werkende team en iedereen is stuk voor stuk zo leuk. Ik heb het enorm naar m’n zin in deze groep. De foto’s worden elke dag bij de lunch en bij het avondeten in een slide show getoond, hoe meer wipe outs, hoe leuker die slide show natuurlijk.

Mijn dagen zijn behoorlijk vol nu. ’s Ochtends hebben we met de academy een les die tot nu toe vaak om 7 uur begint, maar vanochtend begon hij om 6 en schijnbaar gaan we naar half 6. Daarna moet ik direct uit het water naar de surfschool om foto’s te maken. Vervolgens moeten die foto’s op de computer, dit hele systeem is te ingewikkeld om uit te leggen, en de foto’s moeten klaargemaakt worden voor de slideshow die al met de lunch is, dit is altijd even stressen. Na de lunch is er een afternoon les die ook gefotografeerd moet worden. Dit moet ook weer geüpload worden en klaargemaakt worden voor een slideshow bij het avondeten.

Naast het werken en surfen heb ik fitness. Mijn eerste ervaring met fitness was hels. We moesten de zogenaamde Ocean Mission doen waarbij je eerst moet rennen, dan een behoorlijk stuk moet zwemmen, dan datzelfde stuk peddelen met een board en dan weer rennen. Ik dacht dat ik conditie had, maar voor zwemmen blijkbaar niet. Die test lukt me alleen zwaar astmatisch ademhalend. Gelukkig gaan we maandag naar het zwembad om het zwemmen te oefenen en blijkbaar hoeft de test om te slagen niet in zee, opluchting.

Een andere middag fitness heb ik al stiekem geskipt omdat de headcoach en een andere instructeur vroegen of ik mee ging tennissen. Prima! Voor mij een kans om de boel weer even te verlaten. Ik mocht deze middag afvinken als fitness. De middag werd afgesloten met een bezoek aan kangoeroes die ik tot noch toe nog steeds niet gezien had! Dit was echt een geweldige dag.

Bij de drie maanden academy krijg je ook nog twee keer per week theorie, we leren over de condities, hoe golven ontstaan e.d. En we leren hoe je een les aanpakt. Er komt veel bij kijken. Beetje saai, maar wel leerzaam.

Door al deze drukte is het moeilijk om nog vrije tijd te vinden, de dagen zitten behoorlijk vol. Waar ik soms wel van baal is als ik uit het water moet omdat ik moet werken terwijl de rest kan blijven surfen. Daarbij heb ik van de week heel nasty m’n teen opengehaald. Ik kwam raar met m’n voet in het zand terecht, dat leverde een paar sneetjes op en een bloedblaar. Geen idee hoe ik dat voor elkaar heb gekregen. Ik kon er nog mee surfen totdat ik alles openhaalde door bij een pop up met m’n teen over m’n surfboard te glijden. Bloed en ellende. Ik heb het proberen in te tapen maar natuurlijk verloor ik dat gelijk met zwemmen. Het volgende wordt een beetje nasty: maar wat er gebeurde was dat het topje van m’n teen los hing en dat floepte heen en weer in het water. Dat maakte me uiteraard supermisselijk dus ik ben strontchagrijnig uit het water gegaan. Met diezelfde voet had ik ook al in een wesp getrapt, dus die hele voet is naar de klote.

We waren naar een ander strand gelopen voor deze surfsessie(in buddy system: twee boards worden gedragen door twee mensen), dus ik moest dat hele eind nu in m’n eentje teruglopen. Ik kon ook niet wachten op iemand want ik moest terug om te werken. Ellendig lang liep ik met dat enorm zware board op m’n hoofd, dan weer onder m’n linkerarm en dan weer onder m’n rechterarm het strand over. Tot ik bij een pad kwam door een wat bosrijker gedeelte waar de angst die ik al had waarheid werd: ik kwam een slang tegen. Ik denk dat ik tien minuten heb staan wachten tot dat rotbeest eindelijk een beetje van het pad afgeglibberd was tot ik er langs durfde te rennen. De reden dat ik zo bang ben voor slangen: ik hoorde voor het eerst over de bruine slang, die blijkbaar rondom ons kamp gespot was. Na een beet van deze slang ga je binnen 15 minuten dood en blijkbaar is deze slang nergens bang voor. Top…

Om toch wat uren te maken in het water heb ik besloten om eerder op te staan. Mijn eerste ochtendsessie was om 5 uur in de morgen. Heel bijzonder want de zon komt hier op in zee! Dodelijk vermoeiend dit allemaal, dus het is geen uitzondering om om half 9 in bed te liggen;)

Voor het gevoel even twee foto’s erbij. Helaas alleen uit de eerste week, dus het niveau is nog niet zo best, maar het is wel een rechtse (en dat is extra moeilijk)

IMGP2324IMGP1907

Share This:


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Een gedachte over “de eerste cursus- en werkweek