Torquay 2


In Torquay voelen we ons helemaal thuis, overal surfwinkels en outlets. First things first: Hana’s board is met een transport beschadigd, dus we zoeken een repairshop. Dan gaan we op zoek naar een board voor mij en struinen de winkels af voor een goedkoop wetsuit, het water schijnt hier koud te zijn. We rijden naar Anglesea waar een winkel is met goedkope tweedehands surfboards. Nu we de bus hebben kan ik eindelijk een longboard kopen! Ik vind shortboards leuk, maar de longboard stijl geweldig! Nu we een bus hebben is er geen gehannes met een te groot board in een te kleine auto of een bus/trein. Het wordt een handshaped 8,6 malibu die ik voor een hele goede prijs krijg.

In het volgende filmpje krijg je een idee van hoe longboarden eruit ziet <3

 

wildkamperen

Na het shoppen is het al vrij laat dus we gaan op zoek naar een camping. Alles is vol en recepties zijn overal al dicht. We besluiten onze eerste nacht illegaal te wild kamperen. Maar eerst gaan we eten. Australië houdt van het buitenleven dus er zijn overal geweldige eetplekken inclusief grill, toiletten, picknicktafels, enz. We warmen een soep op, drinken rode wijn en eten blokjes kaas. Dit alles met uitzicht op zee. We zijn ultiem gelukkig. Hierna poetsen we onze tanden bij het toiletgebouw, kleden ons alvast om en gaan op weg naar een plek om te overnachten. Het is niet verstandig om dit aan de Great Ocean Road te doen omdat daar gecontroleerd wordt en de boetes zijn niet mis. Dus we besluiten een woonwijk te zoeken. Onderweg zien we overal op parkeerplaatsen busjes, het is een geheime wereld waar we plotseling deel van uitmaken.

ontbij

We vinden een plek naast een grasveld aan de achterkant van een rij huizen, perfect. Op het moment dat we de motor uitzetten komt er een auto naast ons staan. Paranoia als we zijn blijven we ongemakkelijk in de donkere auto zitten. Er stappen twee mannen uit die een andere auto gaan jumpstarten. Dit alles lijkt eindeloos lang te duren. Zodra ze weg zijn stappen we de bus uit en schuiven mijn board onder de bus. Dit alles gaat gepaard met enorm veel lawaai omdat er van alles uit de auto flikkert, de deur niet in een keer sluit en we dubbel liggen van het lachen. We kruipen snel in bed en zorgen ervoor dat elke centimeter glas bedekt is met gordijn of doek. Omdat we kapot zijn vallen we gelijk in slaap. We hebben de wekker vroeg gezet zodat we ongezien weg kunnen. We gaan terug naar de eetplek voor een episch pannenkoeken ontbijt. Onze eerste nacht illegaal kamperen is gelukt.

IMG_4090

We hebben de beste dag uitgezocht om onze lampen te fixen, het is namelijk zondag. Alle garages zitten dicht. Met de handleiding van de auto paraat doen we het zelf. In de brandende zon, op een tankstation, schroeven we de lampen open en stoppen er nieuwe in. Als we staan te klooien met de voorlichten komt er een man aan: “My wife send me over, it looks like you can need some help.” Hij blijkt in een garage te werken, top! “Als het boekje erbij ligt, dan heb je hulp nodig.” En gelijk heeft ie, blijkt, als hij ons uitlegt dat je de voorlichten niet moet aanraken (iets met de levensduur). We hebben dat ding natuurlijk al overal aangeraakt. Na inspanning van ons en de vriendelijke man is het tijd voor de test en blijken de lampen nog steeds niet te werken. Het heeft dus niets te maken met de lichtjes, maar met iets anders. Huilen! Dit gaat onze kennis te boven, maar de man geeft niet op. We zeggen nog dat ie weg mag nu hij nog kan, maar hij staat er op om het op te lossen. Hij trekt aan wat kabeltjes, maar moet uiteindelijk toch opgeven. Het werkt allemaal niet. We zullen naar een garage moeten. Teleurgesteld rijden we terug naar Torquay waar we weer bij het hostel zullen staan zodat we kunnen douchen. En wat blijkt in de avond: de lampen en het dashboard (die het ook niet deed) doen het!

Share This:


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

2 Gedachten over “Torquay