5 redenen om direct surfles te nemen


     901567b4faf4e204644c4f068d634069Overweeg je surfles te nemen? Goed plan. Als ik terugkijk naar mijn eigen start in surfen, heb ik spijt dat ik niet eerder les heb genomen. Ik heb heel lang maar wat aan geklungeld en had eigenlijk geen idee wat ik deed. Ik kijk dan ook wel met schaamte terug naar mijn pogingen tot surfen in Nederland. Dit zijn de vijf redenen om direct les te nemen:

  • Je maakt veel sneller progressie

Als je les neemt krijg je op jouw niveau tips. Je krijgt altijd persoonlijke aandacht tijdens het surfen. Op deze manier kun je in één surfsessie veel sneller progressie maken dan wanneer je zelf wat rondpeddelt.

  • Je leert de regels

Als je net start met surfen heb je nog geen idee dat er allerlei regels gelden in de zogenaamde line-up. Hou je je daar niet aan, dan kan dat je duur komen te staan. Je moet weten waarom je locals moet respecteren en wat de voorrangregels zijn. Als je een week surfles neemt zal de surfetiquette op een bepaald moment altijd aan bod komen.

  • Met meer zelfvertrouwen surfen

Ik was toen ik startte met surfen vaak nog wel angstig voor de hoogte van golven. Zodra ik les nam kon ik volledig op mijn instructeur vertrouwen waardoor ik minder angst had en me beter kon ontwikkelen.foto2

  • Je leert mensen van jouw niveau kennen

Als je kiest voor een surfkamp zul je altijd mensen ontmoe
ten van jouw niveau. In mijn ervaring houden veel mensen die elkaar tijdens een surfkamp ontmoeten daar vriendschappen aan over. Veel vrienden die ik maakte tijdens het surfen spreken regelmatig af voor een surftrip.

  • Krijg advies

Je surfcoach heeft alle kennis over de sport. Hij/zij kan je adviseren over je eerste surfboard of wetsuit zodat je geen miskoop doet en op jouw niveau kan door oefenen.

 

 

Share This:

Related Post

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *