Crescent Head


DSC_3887Vorige week ben ik ‘een weekend weg’ geweest. Er was iemand nodig in een ander surfkamp. Omdat ik me inmiddels toch wel een beetje opgesloten voel in deze omgeving vond ik het prima om dit uitstapje te maken.  DSC_3889 Ik vertrok met iemand uit de keuken voor een tocht van 3 uur naar Crescent Head. We moesten boodschappen doen, de bedden opmaken voor 13 gasten en alles installeren. In de nacht kwam de bus met twee surfinstructeurs en de groep uit Sydney. Onze omgeving was een camping. Ik keek heel erg uit naar dit kampeer gevoel. Minpuntje: de insecten die je van kamperen gewend bent waren hier helaas ook, maar dan ter grootte van je hand. Ik vond het dus niet heel erg om na dit uitstapje weer ‘naar huis’ te gaan, waar je in de douche niet bang hoeft te zijn om bezoek te krijgen van een enorme spin. Verder kreeg ik de kans om in de lessen hier te schaduwen, wat goed is omdat het een ander strand is. En surfen op een andere surfplek is altijd leuk, helaas was de wind spelbreker. Echt mooie golven waren er niet:(

1460221_10205198514222246_2559003037334922781_n

Iets van al veel langer geleden, maar nog niet verteld: we hebben een festival gehad om de zomer in te luiden. Het thema was iets met water (er was een naam voor, maar die heb ik nooit begrepen). Julie, Emma en ik waren verkleed als golf. We vonden een stuk stof en facepaint waar we ons volledig in verloren. De haarband stelde whitewash voor. Zeer geslaagd. Het festival was erg leuk, de hele dag waren er activiteiten en ’s avonds traden bandjes op. Het werd voor het eerst sinds tijden laat en de dag erna was iedereen behoorlijk katerig. 11575_10205356002087986_3808838248991586019_n Na dit festival kregen we als team een bedankje voor het goede werk; een barbecue. Leuk om eens met het hele team te zijn. Er was een touw om mee in het water te springen, maar ik was natuurlijk te angstig om dit te doen. Het touw was superkort en het enige wat ik in het water zag waren rotsen met scherpe mosselen. Maar na twee bier, inmiddels ben ik na twee bier aangeschoten, durfde ik het aan. Alles voor een goede foto natuurlijk.

De golven zijn deze week groot, liever gezegd: massive. Eindelijk wat uitdaging na weken van kleine golfjes. Ik heb vandaag voor het eerst mijn eigen board in die golven geprobeerd. Dat was behoorlijk eng. De golven zijn verre van perfect, ze zijn namelijk dumpy. Dat betekent dat de golf in een keer de zandbank raakt en overklapt. Je kunt er dus geen leuke draai ofzo in doen. Wat je wel kan doen is een close out barrel nemen: scherp indraaien, de golf over je heen en vervolgens klapt ie dicht. Niet wat je wil, maar leuk om het barrel gevoel te proberen. Vreselijk dat je daarna voor je gevoel tien minuten in een wasmachine zit. Ik heb vandaag vooral veel onder water gezeten. De foto’s heb ik nog niet gezien, maar ik denk dat ze best indrukwekkend zijn. Zodra ik er toegang toe heb zal ik ze online zetten.

IMGP4291

Ik heb wel een andere foto: bij speciale gelegenheden (bijvoorbeeld als iemand vertrekt of als iemand jarig is) doen we wel eens een dress up surf. Halloween was daar natuurlijk een geschikte gelegenheid voor. Ik wacht nog op de foto’s van het strand, die moeten geweldig zijn. Maar hier is een foto die een van mn collega’s nam.

Laatste ding: Kerstversiering en -decoratie bij 25 graden is niet hetzelfde als in het koud Nederland, met een gezellige kop warme choc… Ik ga de kou nog missen.

 

 

Share This:

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *