Hey, ik woon op Tenerife 4


Na maanden in een busje geleefd te hebben, een tent als huis te hebben, een kleine kamer aan de A12 te hebben gedeeld om vervolgens opnieuw intrek te nemen in een tent, kan ik met trots zeggen dat ik dit schrijf vanuit ons appartement. Eentje met een grote kledingkast, deuren, een wasmand en nachtkastjes (want het bed kan lekker midden in de slaapkamer staan). Er ging nogal wat aan vooraf. Waar je op dit eiland mee te maken krijgt noem ik de mañana mentaliteit, dat allitereert, dus klinkt leuk. Die mentaliteit is fijn als je op vakantie gaat, maar staat je tegen als je besluit om je intrek in je appartement te vertragen zodat er in die afwezigheid een nieuwe wasmachine en nieuw elektrisch fornuis geplaatst kan worden. Op het moment dat je verhuist blijkt dat de plaatsing nog helemaal niet gebeurd is, want het was weekend, dinsdag was een feestdag, dus maandag wordt er voor het gemak bij gepakt. Geen wasmachine, geen elektrisch fornuis. Wordt het dan eindelijk geïnstalleerd: blijkt er een kleine meetfout gemaakt te zijn met het fornuis (je hebt één taak): het nieuwe fornuis past niet in het aanrecht. Oplossing: er wordt een stuk uit het aanrecht gezaagd, maar niet vandaag, juist, mañana.

Tenerife is een heerlijk eiland, de zon schijnt elke dag, de natuur is prachtig, er kan gesurft worden en koffie en alcohol is goedkoop. Maar een ding staat me erg tegen: het toeristisch hart van dit eiland: Playa de las americas. Hier gelden andere leefregels. Zo mag je gewoon over straat in je speedo, ook als je overhangende buik doet vermoeden dat je niets draagt. Je mag ook weer de kleding aan van je tienerdochter: iets te strak, iets te kort en iets te glitterig. In dit gebied wordt geen Spaans gepraat, het is voornamelijk Duits en Engels wat je hoort. De stranden liggen vol met bruingelederde pensioenisten die van zonnen hun nieuwe levensdoel hebben gemaakt. De zee heeft een olieachtige kleur van de zonnebrand. Voor mij neemt het een beetje de schoonheid van het eiland af. Daarom is het goed om de andere plekken van het eiland te verkennen, zoals de bergen of het noorden. Ik zal er ongetwijfeld later een blog aan wijden. Maar als echte Nederlander moest ik eerst ff lekker zeiken. Dat Spaanse tranquilo zit er namelijk nog niet echt in.

img_0793

 

Share This:

Related Post


Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

4 Gedachten over “Hey, ik woon op Tenerife

 • Laura Beishuizen

  Hai Anne, wat leuk geschreven ? Misschien vind je het niet leuk, maar het is alsof ik een verslag lees van je moeder……..Dezelfde stijl ? Veel plezier daar tussen de menselijke zwembandjes en glitters. laura

 • Roos

  Wat leuk om te lezen Anne! Nou manana mentaliteit duurt misschien wat langer maar zodra je zelf helemaal ingeburgerd bent in de cultuur dan wordt je zelf ook zo (ik spreek uit ervaring) en ik besefte het pas doordat ik jou verhaal las, dat ik zo nu ook ben haha dan heb ik maar 1 taak en doe ik die nog fout en los ik dit ook niet op maar later haha dus pas maar op! Nog even en het Hollandse klagen is vervangen door het Latino manana mentaliteit (meer genieten minder doen). Ik hoop dat we dit jaar weer even bij kunnen kletsen ergens ter wereld 😀 veel succes en groetjes aan olie!

  • annesteenbergen Post auteur

   Aaah wat een lieve reactie:) Ja ik geloof dat het langzaam komt… Laten we maar zien waar het me brengt. Grote kans dat we elkaar dit jaar ergens gaan zien! Komt goed. xx